Υποστηρίζουμε το Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “Αρχιμήδης” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

22 Ιουλίου, 2021
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι υποστηρίζουμε το Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “Αρχιμήδης” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους σκοπούς του.
Μοιραζόμαστε το όραμά του να φέρει τη γνώση και την τεχνολογία στην υπηρεσία της κοινωνίας, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα, μέσα στο οποίο άνθρωποι και πόροι του πανεπιστημίου θα συνδυάζονται με ανθρώπους και πόρους εκτός του πανεπιστημίου, προκειμένου να προάγουν την ανάπτυξη και διάχυση της έρευνας και της γνώσης.

Το Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας με την επωνυμία “Αρχιμήδης” είναι ένας θεσμός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) που ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Ακαδημαϊκό Έτος 2019-20.

Παράλληλα, επιδιώκει να εκκολάψει τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες από τις οποίες εν δυνάμει θα δημιουργηθούν βιώσιμες νεοφυείς επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στο

οικοσύστημα καινοτομίας.

Το Κέντρο «Αρχιμήδης» αποτελεί τον κόμβο διασύνδεσης των ερευνητών του ΕΚΠΑ με τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις. Ώριμα ερευνητικά αποτελέσματα μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά μέσω συμφωνιών μεταφοράς τεχνολογίας που παρέχουν την αποκλειστική ή μη άδεια εκμετάλλευσης των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, όπως και μέσω της ανάπτυξης και ίδρυσης τεχνοβλαστών από τους ερευνητές. 

Το Κέντρο “Αρχιμήδης” έχει ως στόχο να συνδέσει την ερευνητική κοινότητα του ιδρύματος με τη βιομηχανία και γενικότερα με την οικονομία, τόσο για τη μετάβαση τεχνολογιών και καινοτομιών που παράγονται στα εργαστήρια του ΕΚΠΑ προς την αγορά, όσο και για τη συνανάπτυξη λύσεων και εφευρέσεων που μπορούν να γίνουν καινοτόμα προϊόντα. 

Ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαίδευση σε θέματα επιχειρηματικότητας, συνεργατικούς χώρους εργασίας, καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη της αγοράς (mentoring) και δικτύωση με άλλους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στοχεύοντας στην επιτάχυνση της επιχειρηματικής διαδικασίας από την ιδέα στην αγορά και τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο «Αρχιμήδης» είναι:

Σιούφας & Συνεργάτες | Γιώργος Σιούφας | Μάριος Σιούφας

Για να αποθηκεύσετε το άρθρο σε μορφή Pdf:

Για περισσότερες πληροφορίες

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών στο τηλ.: 213 017 5600, ή στείλτε mail στο info@sioufaslaw.gr και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Μοιραστείτε το:

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter